Will.i.am reageert op uitspraak Kanye West: “Het brak mijn hart”

De uitspraak die Kanye West deed, toen hij te gast was bij TMZ, heeft veel stof op doen opwaaien. De 40-jarige rapper zei namelijk: “Als je hoort dat slavenij 400 jaar geduurd heeft… 400 jaar? Dat klinkt als een keuze.”

Op Twitter ging het los en mensen zijn woedend op zijn uitspraak. Ook Will.i.am is erg teleurgesteld over Kanye’s uitspraak en reageerde gister toen hij te gast was bij Good Morning Britain: “Het brak mijn hart. ik dacht aan mijn oma, die in 1920 werd geboren, en haar connectie met haar moeder die haar grootbracht, die eind 19e eeuw werd geboren. En de oma van mijn grootmoeder, die een slaaf was. En als je een slaaf bent, ben je het eigendom. Je kiest niet of je eigendom bent. Als je een slaaf bent, ben je beroofd van het onderwijs. Dat is geen keuze, dat is gedwongen.”

“Dus die uitspraak was een van de meest onwetende uitspraak die iemand, uit de hood, ooit over hun voorouders kan zeggen, dat slavernij een keuze is. Waar heb je het over?”

De rappers kennen elkaar persoonlijk, maar de 43-jarige voormalige The Black Eyed Peas herkent Kanye niet meer. “Dit is Kanye niet. Voor mij is dit een hele andere persoon die deze woorden zegt. En ik hoop dat je niet op deze manier aandacht probeert te krijgen, zodat je een plaat en wat schoenen kunt verkopen, want dat zou het ergste zijn om te doen, om deze zeer gevoelige situatie aan te wakkeren en jij ervan kunt profiteren.”

Tenslotte moedigt Will.i.am hem aan om te bewijzen dat hij dit niet doet om zijn merchandise te verkopen. “Geef je schoenen gratis weg en geef je album gratis weg.”

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op