Liam Payne: “Ik zette een masker op van iemand die ik niet echt was”

Sinds One Direction hun pauze aankondigde is er veel veranderd voor Liam Payne. Hij werkte hard aan een solo carrière en boekte grote successen met zijn nummers Strip That Down en For You, een duet met Rita Ora. Ook werd hij vader van zoontje Bear, die hij kreeg met zijn vriendin Cheryl Tweedy.

De 24-jarige zanger werkt hard aan zijn nieuwe album en kan niet wachten tot deze uitgebracht kan worden. “De tracklijst is helemaal klaar, volgens mij. Dus twee derde klaar. We zijn het nu aan het afronden,” vertelt Liam in een interview met #legend. Zijn nummer Familiar is de eerste single van het album. Voor dit nummer heeft Liam samengewerkt met J Balvin. Over het nummer vertelt hij: “Veel van mijn liedjes vertellen verhalen die je meemaakt als je jonger bent. Dit nummer gaat over het idee van de achtervolging, waarbij je iemand ziet die je echt leuk vindt en die je gewoon beter wilt leren kennen.”

Op deze jonge leeftijd heeft Liam al veel successen gehad met One Direction. Hij twijfelt dan ook of hij zo’n succes als solo artiest ook zal hebben. “De enige manier waarop we nog groter kunnen worden, is door een mega concert te geven waar we allemaal het tegen elkaar opnemen, maar nog steeds een band vormen. Dus, als als ik (tijdens een optreden) zou zeggen: ‘Wacht even jongens, ik wil even iets proberen,’ en bang, opeens draait Slow Hands en komen de jongens tevoorschijn. Dat zou de leukste shit ooit zijn.”

Liam geeft toe dat zijn tijd met One Direction niet altijd leuk was. Soms was het zelfs erg vermoeiend, omdat Liam niet wist hoe hij zichzelf moest zijn. “Roem maakte me een beetje gek en leidde me enorm af van de persoon die ik was. En het maakte me uiteindelijk kwaad, omdat ik dacht: ‘Je zou deze vent kunnen zijn, maar je hebt ervoor gekozen om dit te doen.’ Niemand wist werkelijk iets van mij. Ik zette een masker op van iemand die ik niet echt was. Maar nu ik de tijd heb gehad… Langzaam, natuurlijk, word je de persoon die je was voordat je begon, maar met veel meer kennis. Dus ik voel mij meer mezelf dan ik ooit eerder heb gedaan, in plaats van deel te zijn van iets en een rol te spelen. Ik herinner me de dag dat we klaar waren. Vanwege de moeite die ik met mezelf had, was ik heel blij dat we een pauze namen. Ik zei destijds tegen de persoon met wie ik was: ‘Goddank, ik hoef die persoon niet nog langer te spelen.’ Het was vermoeiend en ik kon mezelf niet bijhouden.”

“De persoon die ik in de band was, ben ik niet meer. Het was in orde om die persoon te zijn, maar nu moet ik iets totaal anders zijn. Onlangs bezocht ik Louis (Tomlinson). Het is leuk om ze weer te zien en hen te laten zien hoe je het nu hebt, omdat je alle dingen die je verkeerd hebt gedaan, of de dingen die je misschien betreurd hebt, kunt begrijpen. Je kunt zeggen: “Ik ben nu anders, dus wat dat ook was in het verleden, we waren andere mensen.” We konden goed opschieten in One Direction, maar er waren momenten dat we dat niet deden. Bepaalde bandleden hadden wel eens ruzie met elkaar, maar het kwam altijd weer goed. Dus, ik denk nooit dat ik geen vrienden met deze mensen zal zijn voor de rest van mijn leven. Maar ik denk dat het belangrijk is om na te denken over alles wat je graag wilde veranderen aan jezelf en met deze kennis te groeien.”

Naast muziek, richt Liam zich ook op het vaderschap. Op 22 maart 2017 beviel Cheryl Tweedy van hun zoon Bear. Over de komst van zijn zoon met de 34-jarige zangeres vertelt hij: “Het verandert alles. Soms draai ik me om en ik kijk naar hem en zie ik een mini ik. Maar hij verandert nu veel meer in de eigenschappen van Cheryl. Je wordt een stuk zorgzamer en verantwoordelijker. Vader worden is moeilijk en ik denk dat veel mensen het moeilijk hebben. Het vaderschap was totaal anders dan ik had verwacht. Het verschil met het zijn van een vader is dat je in het begin alleen maar voor het hele plaatje moet zorgen. Een moeder en een kind is het mooiste om naar te kijken, maar hun band is de sterkste band die er is. Jij hebt ook een sterke band, maar je zult nooit diezelfde band hebben. Ik was wanhopig op zoek naar wat ik moest doen – luiers verschonen en wat dan ook. Voor mij als vader zorg je gewoon voor alles, en zorg je ervoor dat hij een glimlach op zijn gezicht krijgt. En als je voor haar kookt, voedt ze hem, dus je kookt voor iedereen – dat is wat mijn ding was. Vrouwen zijn bovenmenselijk. Je beseft het pas als ze een baby hebben. Ze kunnen veel dingen doen die wij, mannen, eerlijk gezegd niet kunnen.”

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op