Julia Louis-Dreyfus heeft borstkanker

Julia Louis-Dreyfus heeft via Twitter bekend gemaakt dat zij borstkanker heeft. “1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Vandaag ben ik dat,” schrijft de 56-jarige actrice.

“Het goede nieuws is dat ik de meest geweldige groep familieleden en vrinenden heb die mij steunen en voor mij zorgen, en een fantastische zorgverzekering heb. Het slechte nieuws is dat niet elke vrouw dit geluk heeft. Laten we dus alle kankers bestrijden en van een algemene ziekteverzekering een realiteit maken.”

Deze maand won Julia haar 8e Emmy Award voor haar rol in de tv-serie Veep. De dag na de ceremonie werd de ziekte bij haar geconstateerd. Een woordvoerder van het Amerikaanse netwerk HBO vertelt in een verklaring: “Onze liefde en steun gaat uit naar Julia en haar familie. We zijn ervan  overtuigd dat ze hier, met haar gebruikelijke vastberadenheid en onverschrokken geest, doorheen komt. We kijken uit haar herstel en terugkeer naar HBO voor het laatste seizoen van Veep.”

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat Veep stopt na het 7e seizoen. De netwerk laat weten dat deze beslissing niets te maken heeft met de diagnose van Julia.

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz