Joseph Morgan over het einde van The Originals

Na vijf seizoenen komt er een eind aan The Originals en de geliefde vampier Klaus Mikaelson. Aan US Weekly vertelt de 36-jarige Britse acteur hoe hij de laatste dagen heeft ervaren.

“We deden kleine speeches en knuffelden elkaar. Het was behoorlijk emotioneel. Iedereen pakte z’n spullen en vertrok,” vertelt Joseph. “Ik herinner mij dat ik even aan het bezinken was dat iedereen weg was. En ik stond werkloos en alleen in New Orleans. Gelukkig had ik wat vrienden en mijn vrouw bij me. En je denkt: ‘Wauw. Dat was het, het is klaar.’ Je voelt zowel vreugde als verdriet, dat is de enige manier om het te beschrijven. Het is een overvloed aan gevoelens… En dan pak je je spullen in. En ik keek nog een laatste keer naar mijn kleedkamer waar ik vijf jaar heb doorgebracht. Ik dacht: ‘Kan ik nog iets anders stelen? Nee, ik heb het allemaal.’ En toen ben ik ook weggegaan.”

Joseph speelde eerst de rol van Klaus Mikaelson in The Vampires Diaries. Sinds 2013 mocht hij de rol vertolken in de spin-off The Originals. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat het vijfde seizoen het laatste is.

Maandag 7 mei is er weer een nieuwe aflevering op Netflix, de derde aflevering van het vijfde seizoen. De aflevering volgt Elijah Mikaelson, de broer van Klaus, in zijn nieuwe leven, zonder herinneringen uit zijn verleden. Voor deze aflevering mocht Joseph ook achter de camera aan de slag. “Het was geweldig. Het was een geschenk omdat hij zo goed is. Het is duidelijk dat we een verstandhouding en een relatie hebben. We hebben elkaar geregisseerd en we hebben als acteurs in talloze scènes gewerkt. Het was echt een geweldige ervaring. Het was echt heel bevredigend om zo’n geweldige tegenspeler te hebben.”

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op