Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd overleden

Playboy oprichter Hugh Hefner is woensdag, op 91-jarige leeftijd, overleden. Hugh stierf een natuurlijke dood in de Playboy Mansion.

Hugh’s zoon, Cooper Hefner, vertelt in een verklaring: “Mijn vader heeft een uitzonderlijk en indrukwekkend leven geleefd als een media- en cultuur pionier, en een leider achter de meest belangrijkste sociale en culturele bewegingen van onze tijd in het pleiten voor vrijheid van meningsuiting, burgerrechten en seksuele vrijheid. Hij definieerde een levensstijl en ethiek die in het hart van het Playboy-merk ligt, één van de meest herkenbare en blijvende in de geschiedenis. Hij zal ontzettend gemist worden door velen, inclusief zijn vrouw Crystal, mijn zus Christie, mijn broers David & Marston en iedereen bij Playboy Enterprise.”

Hugh werd geboren in 1926. Hij diende tijdens de 2e wereldoorlog in het Amerikaanse leger en studeerde aan de University of Illinois. In december 1953 kwam de eerste editie van Playboy uit met de toen nog niet zo bekende Marilyn Monroe op cover. Deze creëerde hij in zijn keuken met een budget van 8000 dollars, die hij van investeerders kreeg. Hij verkocht 50.000 exemplaren.

In 1949 huwde hij Mildred Williams, met wie hij 2 kinderen kreeg (Christie & David). In 1959 gingen ze uit elkaar en begon Hugh te genieten van een luxere levensstijl. Hij kocht een groot huis in Chicago en, als 2e huis, de Playboy Mansion in Los Angeles. In 1989 huwde hij Playmate van het jaar Kimberley Conrad, die 36 jaar jonger was, en met haar kreeg hij ook 2 kinderen (Marston & Cooper). In 1998 gingen zij uit elkaar. In augustus 2001 werd Holly Madison één van zijn vriendinnen. En nadat de meeste vriendinnen van Hugh waren vertrokken werd zij zijn nummer 1 vriendin in 2002. In 2008 verbrak Holly hun relatie.

In januari 2009 kreeg hij een relatie met de 60 jaar jongere Crystal Harris. In december 2010 verloofden zij zich, maar 5 dagen voor de bruiloft verbrak Crystal de verloving. Het stel kwam toch weer bij elkaar en in december 2012 gaven zij elkaar het jawoord in de Playboy Mansion.

Vorig jaar werd de Playboy Mansion voor 100 miljoen dollars verkocht, met de voorwaarde dat Hugh er mocht blijven wonen tot zijn dood.

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz