Gigi Hadid onherkenbaar op de cover van Vogue Italia

Fans reageren verbaasd op de laatste editie van Vogue Italia waar model Gigi Hadid op de cover schittert.

En één blik op de foto en je kunt misschien wel raden waarom iedereen zo verbaasd is. De huidskleur van het 23-jarige model is een stuk donkerder dan normaal.

Een Twitter gebruiker schrijft: “Lijkt niet eens op Gigi. Lijkt erop dat ze te lang onder de zonnebank gelegen heeft.” Sommige gebruikers zijn boos en vinden het teleurstellend dat ze geprobeerd hebben een blank model zwart te laten lijken. “Waarom een zwart model huren als we Gigi’s complete lichaam en gezicht kunnen schilderen om er zo uit te zien?”

Een andere gebruiker schrijft: “Haar huid is niet eens zonnebank bruin. Er zijn zoveel modellen met een andere ras; zwart, Aziatisch en zo veel meer. Zij is een voorbeeld voor veel jonge meisjes. Deze fotoshoot is een belediging voor alle mooie zwarte vrouwen.”

Het is niet de eerste keer dat Gigi en Vogue Italia ervan beschuldigd worden een blank model zwart te laten lijken. In 2015 ontvingen zij ook veel kritiek nadat zij in het blad verscheen waarbij haar huidskleur donkerder gemaakt was en een afro-style kapsel had.

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op