Gigi Hadid biedt excuses aan

Gigi Hadid heeft via Twitter haar excuses aangeboden voor de fotoshoot voor Vogue Italia die veel stof deed opwaaien.

“Begrijp alsjeblieft dat mijn inspraak van een fotoshoot ten eerste er niet is, wat betreft de creatieve richting, en ten tweede volledig eindigt zodra ik de set verlaat. Wat er gebeurt met een foto als deze geplaatst wordt, daar heb ik geen controle over. De bronzing en photoshop is een style die S. Klein al vele jaren heeft gedaan en wat ook de bedoeling van deze fotoshoot was (om mij op een andere manier te laten zien). Hoewel ik de intenties van Vogue Italia begrijp, was de uitvoering ervan niet juist. En de bezorgde reacties zijn begrijpelijk,” schrijft Gigi.

Desondanks biedt het 23-jarige model haar excuses aan. “Ik wil hierop reageren voor degenen die beledigd waren door het bewerken / retoucheren / kleuren van de omslag. Weet alsjeblieft dat het anders zou zijn geweest als mijn controle over de situatie anders was. Hoe dan ook wil ik mij verontschuldigen omdat ik nooit zulke zorgen wil wegwuiven of kansen van andere mensen af te pakken. Ik hoop dat dit in de toekomst een voorbeeld kan zijn voor andere tijdschriften en teams.”

Aan E! News vertelt het tijdschrift: “Gedurende de hele geschiedenis heeft Vogue Italia het standpunt van fotografen in opdracht altijd gerespecteerd en zelfs aangemoedigd. Dit is ook zo met fotograaf Steven Klein, een creatieve artiest wiens visie een impact heeft gehad op het vormgeven van onze publicatie. Modefotografie, en in het bijzonder Vogue Italia’s, is een interpretatie van de werkelijkheid, niet een letterlijke weergave ervan, en deze creatieve benadering is van toepassing op de cover van het mei-nummer.”

Gigi heeft inmiddels de foto van haar Instagram verwijderd. Vogue Italia heeft de foto nog wel op hun Instagram staan.

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op