E! News presentatrice Catt Sadler openhartig over vertrek

E! News presentatrice Catt Sadler heeft na 12 jaar in dienst te zijn besloten om te vertrekken bij de zender. Ze onthult dat ze er via een medewerker van de tv-zender achter kwam dat haar collega, Jason Kennedy, bijna het dubbele aan salaris kreeg.

Op haar website schrijft de 43-jarige presentatrice: “Ik heb zelf meegemaakt dat dromen uitkomen. De afgelopen 12 jaar heb ik mijn droom mogen leven als host bij E! News. Dit jaar mocht ik ook Daily Pop presenteren. Dit betekende wel dubbel werk. Een 2-uur lange live show presenteren in combinatie met het E! News in de avond. Het was een uitdaging, maar ook één van de meest bevredigende jaren van mijn professionele carriere. Het was rond die tijd dat een executive van de zender mij iets vertelde waardoor er alarmbellen gingen rinkelen. Namelijk dat er een groot verschil zat tussen het salaris van mijn mannelijke collega en dat van mij.”

Tijdens een bespreking met de zender wilde Catt het hier dan ook over hebben. Aangezien beiden presentatoren precies hetzelfde werk deden, vond Catt het alleen maar eerlijk om loonsverhoging te vragen. Zij kwam er toen achter dat haar collega bijna het dubbele aan salaris kreeg. De zender wilde haar echter niet hetzelfde salaris aanbieden en Catt besloot om haar ontslag in te dienen.

“We leven in een nieuw tijdperk. De loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt af, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Dat heb ik zelf ondervonden. Mijn team en ik hebben gevraagd om wat ik weet wat ik verdien, maar de zender heeft dit herhaaldelijk geweigerd.”

“Weet wat je waard bent. Ik heb twee decennia ervaring en ben in hetzelfde jaar als mijn collega, die ik als mijn vriend beschouw en waar ik dol op ben, begonnen bij dit netwerk. Maar hoe kan ik met integriteit presenteren en blijven werken bij E! als zij mij niet hetzelfde salaris willen betalen? Of in ieder geval een salaris wat in de buurt komt? Hoe kan ik een aanbod accepteren dat laat zien dat ze mijn bijdragen en toewijding al die jaren niet op prijs stellen? Hoe kan ik de acties van mijn helden niet herhalen en staan ​​voor wat juist is, wat de gevolgen ook zijn? Hoe kan ik zwijgen wanneer mijn rechten onder de wet zijn geschonden?”

Catt neemt haar collega overigens niets kwalijk. Aan People Magazine vertelt ze: “Het is belangrijk dat mensen hem niet belasteren, omdat hij niet het probleem is. Het systeem is het probleem, de structuur is het probleem. En dat meen ik echt. En dat was ook het moeilijke aan dit alles, omdat ik veel van hem houd. En om eerlijk te zijn, hij is in elk opzicht zo’n kampioen voor me geweest. Maar het is niet zijn beslissing.”

Catt blijft in ieder geval niet stil zitten en is van plan om snel weer aan de slag te gaan. “Ik denk dat ik ben geboren om dit te doen. Het is wat ik doe, het is alles wat ik weet, dus ik zal het zeker missen om dit werk elke dag te mogen doen. Maar ik zal op mijn voeten landen en ik zal zeker de andere kant bereiken.””

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz