Shawn Mendes over inspiratie ‘Signature’

Vorige maand bracht Shawn Mendes zijn eerste parfum, Signature, uit. Een uniseks geurtje geïnspireerd door een Braziliaanse crème die hij ooit kocht. Een crème die  tropisch en muskachtig rook. Signature is een mix van citroen, ananas, appel, bloemen, dulce de leche en musk. Ook heeft hij een belangrijk ingrediënt toegevoegd als eerbetoon aan zijn geboorteland (Canada); Esdoorn.

De 19-jarige zanger vertelt in een interview met US Weekly de inspiratie achter zijn parfum. “Mijn beste geur herinneringen zijn de geuren van mijn ouderlijke huis. Als mijn moeder aan het koken is, of de geur van de tuin.” Om deze geur in zijn parfum te krijgen voegde hij esdoorn en appel toe. “Deze geuren geven het Canadese bos weer.”

Voor Shawn was het creëren van dit geurtje net zoals het creëren van een album. “Beiden zijn manieren om jezelf mee uit te drukken. Het creëren van een geurtje is echt een creatief proces. De verpakking, die vergelijkbaar is met de kunst van een album cover, moest precies goed zijn. De geur moest perfect zijn en mij als persoon weergeven. Ik wilde dat het perfect was, net zoals met mijn muziek.”

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

“Ik denk echt dat parfums die je elke dag kunt dragen. Wat ik geweldig vind aan Signature is dat het subtiel is en prima te dragen is voor elke persoon, op elk moment.” Shawn vond het daarnaast belangrijk dat zijn parfum niet enkel door één geslacht gebruikt kan worden. Aan Vogue vertelt Shawn: “Er zijn zoveel vrouwenparfums die ik geroken heb waarvan ik denk, ‘Ik hou van de geur, ik zou dat absoluut dragen,’ en veel vrouwen denken hetzelfde bij mannenparfums. Ik vind het onnodig om parfum te classificeren naar geslacht. Ik hou meestal van parfum, dat normaal gesproken bedoelt is voor vrouwen, die niet te sterk en vrij tropisch zijn.”

Signature is verkrijgbaar bij Douglas.

Reageer op deze post

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz